Campagne: Kinect in het onderwijs

MOS & MTA Experience Day
12 augustus 2015
Beurs Innotrans in Berlijn voor KONI ITT
12 augustus 2015

Campagne: Kinect in het onderwijs

Het onderzoeken van de kansen van Kinect in het onderwijs. Dat was het doel van Microsoft, SLBdiensten, APS IT-Diensten en SURFmarket. In samenwerking met Upperside werd een campagne bedacht. Dat resulteerde in een Kinect-inspiratiedag voor docenten en andere betrokkenen uit het onderwijs. Het resultaat?  Twintig inspirerende ideeën om Kinect toe te passen, gericht op het onderwijs. Er zijn twee winnaars geselecteerd: ‘Hoofdrekenen in beweging’ en ‘Superhelden Eiland 2.0’. Deze toepassingen zijn inmiddels uitgewerkt in een ‘proof of concept.’

Wat hebben wij gedaan?

Upperside bood ondersteuning rond het projectmanagement, verzorgde de communicatie rond het event en organiseerde de sprekers. Ook de organisatie van het Innovatie Event, de ondersteuning tijdens het event en de juryondersteuning namen wij voor onze rekening. Met behulp van twee gespecialiseerde organisaties hebben wij de winnende concepten uitgewerkt tot twee werkende proof of concepts. Wij hebben ervoor gezorgd dat alle kosten rond het evenement keurig binnen het budget pasten.

Het Resultaat?

Een ontzettend leuke en succesvolle inspiratiedag, twee werkende speel- en leerprogramma’s die met behulp van Kinect op verschillende scholen worden gebruikt én een eerste indruk van de kansen die Kinect biedt in het onderwijs.

Benieuwd naar de speel- en leerprogramma’s?

Spel concept: Hoofdrekenen in beweging

Spel concept: Superhelden Eiland 2.0